Černá ředkev jako výborný prostředek proti nachlazení
ZASE ZIMA a s ní přicházející respirační potíže
Jak to vlastně u nás vypadá?
Vstupujeme do období, které by mělo být sice zimní, ale dochází velmi často ke změnám teplot. Jeden den je skutečně zima a teploty klesají výrazně pod bod mrazu. A ten druhý najednou vyskočí zase výrazně nad bod mrazu. Není divu, že mnozí z nás v takovémto období trpí nachlazením, které často končí chřipkou, záněty nosohltanu či dokonce angínou.
Prevence je důležitá
Chránit se musíte průběžně po celý rok. Jedině tak se vyhnete častému nachlazení a s tím souvisejícími problémy.
Taky se vám stalo, že si naplánujete dovolenou a ve chvíli, kdy byste se měli začít balit, začnete pozorovat, že na Vás “něco leze”. Nenechte to zajít až sem. Chraňte svůj organismus po celý rok.
Černá ředkev na prevenci a léčbu běžného nachlazení
Pokud jde o chuť, černá ředkev je mnohem silnější a ostřejší než její bílý protějšek. Tato hořká chuťje je jedním z důvodů, proč je konzumace této zeleniny ideální pro chladné zimní dny. Pomáhá zabránit nachlazení a chřipce tím, že stimuluje sliznice a odstraňuje přetížení organismu. Je schopna potlačit již propuklou infekci a podporuje trávicí funkci.
Zlepšuje metabolismus, posiluje imunitu, podporuje trávení, je přirodním antibiotikem a odstraňuje přebytečnou tekutinu z těla.
Černá ředkev má silné antivirové, protiplísňové a antibakteriální účinky. Navíc je prokázáno, že skvěle rozpouští hleny.