Černá ředkev - cesta ke zdraví a kráse

Černá ředkev - cesta ke zdraví a kráse

1. Výrazně zlepšíte celkový vzhled a zdraví vaší pokožky


Černá ředkev pročišťuje váš organismus, což je předpoklad k dosažení jasné a zdravé pokožky. Pokud je vaše krev plná nečistot, je to velmi patrné na vaší pokožce. Černá ředkev, kterou obsahuje právě Rabanon, je bohatým zdrojem vitamínu B, zinku, fosforu a dalších látek. Funguje jako účinný prostředek k čištění krve, protože odstraňuje všechny druhy toxinů a odpadních látek z našeho těla. Výsledek je patrný právě na pokožce. Černá ředkev se pyšní tím, že má dostatek přírodních antioxidantů. Také obsahuje vysokou hladinu vitamínu C, která je pro naši kůži zásadní v boji proti stárnutí. Pokud máte akné, černé tečky na kůži nebo jiné kožní problémy, je to právě černá ředkev, která vám pomůže.


2. Podporuje funkci jater


Játra jsou jedním z nejdůležitějších orgánů našeho těla. Je známo, že právě tento orgán zpracovává škodlivé látky a zároveň vyrábí látky, které jsou pro náš život nepostradatelné. Většina z nás tento orgán zatěžuje nesprávným životním stylem. Černá ředkev obsahuje hořčičné silice, které mají blahodárný vliv na funkci jater. Jaterní obtíže se velmi často projevují zvýšenou únavou, potížemi s trávením, páchnoucím dechem, ale i zbarvením očního bělma. Pokud trpíte těmito potížemi, je vysoce pravděpodobné, že máte nedostatečnou funkci jater.


3. Zvyšuje mentální výkonnost


Černá ředkev obsahuje vysoký podíl draslíku a hořčíku. Tyto dva minerály jsou nezbytné k udržení chemické rovnováhy v mozku. Jsou to aktivní složky elektrolytického roztoku. Pravidelný příjem této „super potraviny“ posiluje vaše mentální funkce a zvyšuje koncentraci.


4. Reguluje štítnou žlázu


Černá ředkev je bohatá na Raphanin. Raphanin je přirozený enzym, který reguluje sekreci a tvorbu hormonů štítné žlázy. To znamená, že tato zázračná potravina může být použita jako preventivní prostředek proti hyper / hypotyreóze. Je také známo, že pacientům trpícím hyper / hypotyreózou přináší výraznou úlevu.


5. Pomáhá při žlučníkových a ledvinových kamenech


Černá ředkev je přírodní diuretikum. Používá se preventivně proti ledvinovým a žlučníkovým kamenům. Ulevuje také při bolestech, které jsou způsobené právě těmito kameny.


6. Zabraňuje vypadávání vlasů


Pokud budete pít denně sklenici šťávy z černé ředkve, zmírníte vypadávání vašich vlasů. Černá ředkev stimuluje vlasové kořínky a zvyšuje krevní oběh v pokožce hlavy. Napomáhá také od lupů.


O dalších léčivých účincích černé ředkve vás budeme informovat v dalších příspěvcích.