Opuncie aneb „Zatočte se svojí nadváhou“

Opuncie aneb „Zatočte se svojí nadváhou“

Opuncie, česky nazývaná také jako nopál, je rod rostlin z čeledi katusovité. Pocházejí z oblasti, která se rozkládá od Kanady až po tzv. Ohňovou zemi. Pěstovat se začala díky svým blahodárným účinkům již před 9 000 lety, a to v centrálním Mexiku.



Tato rostlina je proslulá díky svým pozitivním účinkům na naše zdraví. Snižuje hladinu cholesterolu, urychluje trávicí proces, snižuje riziko vzniku cukrovky, posiluje imunitní systém, stimuluje růst kostí a napomáhá ke snížení hmotnosti.



Nejvíce vám pomohou s vaší nadváhou plody ovoce, které pochází z mexického kaktusu nazývaného Opuntia. Tyto plody mají mnoho prospěšných vlastností a jsou známé na celém světe. Jsou bohaté na živiny, mají nízký obsah kalorií a téměř žádný obsah tuku. Obsahují minerály jako je vápník, draslík, železo, sodík a hořčík.



Proč vlastně dojde k úbytku hmotnosti?



Nejdůležitější roli v procesu hubnutí hraje rozpustná vláknina, která se nazývá pektin. Tento typ vlákniny je velmi účinný při snižování nadváhy a boji s obezitou, protože navozuje pocit sytosti a tím zabraňuje i případnému přejídání. Také pomáhá urychlit průchod tráveniny střevem, což zabraňuje nadměrné absorpci tuků a cukrů. Obsahuje sloučeniny, které se vážou na tuky v potravě, čímž znemožňují jejich vstřebávání. Mezi tyto sloučeniny patří gumy a slizy, které vážou nejen tuky, ale i cukry. Toto je hlavní důvod proč díky tomuto ovoci můžete snížit svojí hmotnost.



Pektin je schopen absorbovat dokonce o 30% více tuku než běžná vláknina. To samozřejmě neznamená, že můžete jíst dále tučná jídla v jakémkoliv množství, ale znamená to, že je účinnější pokud jde o snížení vaší hmotnosti.



Díky účinkům těchto plodů se budete cítit spokojenější, budete pozitivně naladěni a pomohou vám předcházet přejídání. Pokud tedy chcete zhubnout, doporučujeme zařadit toto ovoce do vašeho jídelníčku. Můžete ho konzumovat čerstvé v salátech, pít jako džus nebo užívat v potravinových doplňcích. V našem obchodě vám můžeme doporučit produkt, který obsahuje 600 mg výtažku z kaktusového plodu opuncie, který se nazývá NOPAL VITADIET.



Tyto informace potvrzuje i laboratorní studie (Reference: Current Therapeutic Research; December, 2014, Vol. 76, 39-44.)



V této studii bylo vybráno dvacet zdravých mužů a žen ve věku mezi 18 – 60 lety s indexem tělesné hmotnosti od 20 do 30. Polovina z nich užívala placeno a druhá 1000 mg vlákniny plodu kaktusu třikrát denně s jídlem, které obsahovalo 35% tuku. Dle shromážděných výsledků, ti co užívali vlákninu, vyloučili až 15,79% tuku oproti 4,56 % tuku u těch, kteří užívali placebo. Lékaři uvádějí, že dle tohoto výzkumu mohou plody kaktusu významně přispět k podpoře úbytku hmotnosti.