Mořské řasy – Superpotravina, která vám pomůže s hubnutím a krásou

Mořské řasy – Superpotravina, která vám pomůže s hubnutím a krásou

Mořské řasy jsou součástí stravy zejména v asijských zemích. A je pravdou, že „tlustého“ Japonce budete hledat velmi obtížně. Na druhou stranu lidé v USA a mnoha evropských zemích trpí výraznou nadváhou a s tím souvisejícími problémy – zejména kardiovaskulárními.

Proč vám mořské řasy pomůžou zhubnout?

Jsou výborným zdrojem jódu.

S deficitem jódu se potýkají zejména státy ve vnitrozemí. Naopak přímořské státy mají přísun jódu zajištěný nejen v podobě mořských řas, ale také ryb a mořských plodů. V současné době trpí přibližně 30% populace nedostatkem jódu.

Nově studie zjistily, že jód, který se v mořských řasách vyskytuje, je klíčem k boji proti metabolickému syndromu a obezitě. Pro správnou funkci štítné žlázy je jód nezbytný.

Nesprávná funkce štítné žlázy zpomaluje metabolismus a výsledkem může být,mimo jiné,přibývání na váze.

Díky nedostatku jódu často dochází k únavě, vypadávání vlasů, depresím, zácpě nebo neplodnosti.

Jistě stojí za zmínku, že nedostatek jódu v těhotenství může způsobit kretenismus.

Denní doporučené množství jódu pro dospělou ženu je 0,15 miligramů. Dostatečnou denní dávku najdete také v našem přípravku DISTILAD´ ALGUE, jehož hlavní složkou je přírodní šťáva z mořských řas, zeleného čaje a citrusových plodů.

Jsou bohatým zdrojem vlákniny

Kromě schopnosti zpomalit vstřebávání tuků ve střevech mají mořské řasy vysoký obsah vlákniny. Díky tomu se budete po jídle cítit plnější a spokojenější.

Mořské řasy a pleť

Z mořských řas se vyrábějí účinné pleťové masky, které působí blahodárně na naši pokožku. Hlavním důvodem je vysoký obsah minerálů, vitamínů a aminokyselin. Intenzivně hydratují naši kůži, pleť se zjemňuje a dochází i ke zpevnění tkání, což má vliv na redukci vrásek. Také je prokázáno, že jejich používáním lze zmírnit tmavé kruhy pod očima.

Celulitida

Součástí prevence a léčby celulitidy jsou tzv. řasové zábaly. Tyto zábaly mají výborný drenážní a lipolitický účinek. Při jejich aplikace se čistí lymfatické uzliny a přebytečná tekutina odchází z organismu.

My vám můžeme doporučit zahřívací zeštíhlovací gel Phytoderma. Má vynikající účinky a snadnou aplikaci. Na problematické místo nanesete malé množství tohoto gelu a jemně vetřete do pokožky. Výsledky se dostaví přibližně do deseti dnů. Každopádně je nutné aplikaci nepřerušovat.