Jak vyhrát nad celulitidou

Jak vyhrát nad celulitidou

O přítomnosti celulitidy rozhoduje dědičnost, pohlaví, množství a rozložení tělesného tuku i věk. Tato kosmetická vada se nejčastěji vyskytuje u žen, ale výjimkou není ani výskyt u mužů. Objevuje se u lidí všech ras po celém světě.


Celulitida způsobuje hrudkovitý vzhled pokožky, který je také označován jako „pomerančová kůže“.Nejčastěji se vyskytuje na bocích, hýždích a břiše. Může se ale objevit i na prsou nebo na pažích.


Výzkumy potvrzují, že celulitida může být způsobená nezdravým životním stylem.


Také se často objevuje v době těhotenství nebo po porodu. Pokud rychle ztloustnete nebo naopak zhubnete, opět se vystavujete riziku tzv. „pomerančové kůže“. Pravdou je, že ženské hormony hrají roli v rozdělení podkožního tuku, nicméně celulitida není léčitelná hormonální terapií.


S celulitidou si dokáží poradit mořské řasy nebo skořice


Aplikace mořských řas je preferovaným způsobem k léčbě celulitidy, a to formou zábalu nebo lázně. Teplý zábal má stimulující účinky na organismus. Potnými žlázami odchází z těla nečistoty, které se po odstranění zábalu odplavují z povrchu pokožky. Při těchto zábalech také dochází k odstranění odumřelé pokožky, která blokuje povrch kůže a zabraňuje tak správné absorpci vlhkosti. Jakmile se uvolní odumřelá pokožka, dochází k vyživení kůže látkami, které jsou obsažené v mořských řasách (jód, hořčík, sodík, zinek, vápník, vitamíny skupiny B a další). Dochází tak k potřebné hydrataci. Tyto zábaly zvyšují také průtok krve na povrchu pokožky. Mořské řasy absorbují tuk, který se vyskytuje pod povrchem pokožky a tím snižují nežádoucí vzhled pokožky, tedy celulitidu.


Další možností jak bojovat s celulitidou jsou skořicové zábaly. Doporučuje se rozmíchat skořici v olivovém oleji, potřít touto směsí postižené partie a nechat působit přibližně dvacet minut. Je vhodné zábal opakovat alespoň dvakrát za týden. Skořice významně pokožku prohřívá, čímž pozitivně působí na tukové usazeniny. Žádoucí efekt je nutné podpořit teplem. Ošetřené partie tedy zabalte do potravinové fólie.


Jednodušší formou aplikace je zahřívací zeštíhlovací gel Phytoderma, intenzivní anticelulitní kůra s mořskými řasami a esenciálním olejem ze skořice. Jsou to vlastně dva účinné zábaly v jednom gelu. Funguje velmi podobně jako aplikace zábalu a má i hřejivý efekt. Použití tohoto gelu je velmi snadné. Stačí vetřít malé množství jemnou masáží na postižené místo. Výsledky jsou ověřené našimi zákaznicemi a patrné již po deseti dnech.