Doba jedová? Vyčistěte játra!
Játra jsou velmi sofistikovaný lidský orgán, který slouží jak pro produkci žluči pro trávení, tak jako detoxikační orgán zbavující lidské tělo přijímaných toxinů. V dnešní době, kdy jsme vystavováni syntetickým barvám, chemicky vyráběným lékům, potravinám obsahujícím mnoho umělých přísad a žijeme ve světě plném dalších nevhodných přípravků je dobré, abychom svým játrům pomáhali se zbavováním toxických látek pomocí očistných kůr.
Jednou z metod přírodní očisty jater je použití černé ředkve či štávy z této zeleniny. Černá ředkev se pěstovala již před čtyřmi tisíci lety. Znali ji už starověcí Egypťané a Číňané. U nás byla známá od středověku. Černá ředkev obsahuje hořčičné silice, které jsou známy pro své blahodárné účinky na játra. Tyto silice obsahují síru a jsou přítomny i v ředkvičkách. Jsou zodpovědné za čištění našich jater a díky nim nám černá ředkev pomáhá zbavit se přebytečných toxinů, které během života naše tělo ukládá a s nimiž se naše játra každý den vypořádávají.
Kde ale černou ředkev sehnat? Tato zelenina není úplně dostupná v každém obchodě a supermarketu. Idální kůra očisty pomocí černé ředkve, která dále obsahuje vysoké procento vitamínu C, vitamín E, B a beta-karoten, trvá dvacet dní. Černá ředkev vám pomůže vyřešit problémy s nadýmáním, pocitem těžkosti po jídle a zácpou. Pomáhá rozpouštět žlučníkové kameny a podporuje činnost žlučníku.
V případě, že neseženete na trhu čerstvou černou ředkev existuje přípravek s názvem Rabanon, který je prodáván v BIO kvalitě, je certifikovaný a prodává se přesně na dvacetidenní očistnou kůru. Ideálně byste takovouto očistu měli absolvovat dvakrát do roka. Vaše játra a následně vaše tělo vám bude vděčné.