Doba jedová? Vyčistěte játra!

Doba jedová? Vyčistěte játra!

Játra jsou velmi sofistikovaný lidský orgán, který slouží jak pro produkci žluči pro trávení, tak jako detoxikační orgán zbavující lidské tělo přijímaných toxinů. V dnešní době, kdy jsme vystavováni syntetickým barvám, chemicky vyráběným lékům, potravinám obsahujícím mnoho umělých přísad a žijeme ve světě plném dalších nevhodných přípravků je dobré, abychom svým játrům pomáhali se zbavováním toxických látek pomocí očistných kůr.


Jednou z metod přírodní očisty jater je použití černé ředkve či štávy z této zeleniny. Černá ředkev se pěstovala již před čtyřmi tisíci lety. Znali ji už starověcí Egypťané a Číňané. U nás byla známá od středověku. Černá ředkev obsahuje hořčičné silice, které jsou známy pro své blahodárné účinky na játra. Tyto silice obsahují síru a jsou přítomny i v ředkvičkách. Jsou zodpovědné za čištění našich jater a díky nim nám černá ředkev pomáhá zbavit se přebytečných toxinů, které během života naše tělo ukládá a s nimiž se naše játra každý den vypořádávají.


Kde ale černou ředkev sehnat? Tato zelenina není úplně dostupná v každém obchodě a supermarketu. Idální kůra očisty pomocí černé ředkve, která dále obsahuje vysoké procento vitamínu C, vitamín E, B a beta-karoten, trvá dvacet dní. Černá ředkev vám pomůže vyřešit problémy s nadýmáním, pocitem těžkosti po jídle a zácpou. Pomáhá rozpouštět žlučníkové kameny a podporuje činnost žlučníku.


V případě, že neseženete na trhu čerstvou černou ředkev existuje přípravek s názvem Rabanon, který je prodáván v BIO kvalitě, je certifikovaný a prodává se přesně na dvacetidenní očistnou kůru. Ideálně byste takovouto očistu měli absolvovat dvakrát do roka. Vaše játra a následně vaše tělo vám bude vděčné.